Slapen op De Boot
Slapen op het water dichtbij stad en strand

Slapen op De Boot

Sleep on the boat

Als je vanaf de drukke provinciale weg het laantje tussen de kassen oprijd, beland je direct in een andere wereld. Halverwege het laantje is er parkeergelegenheid voor twee auto's. De laatste 150 meter tussen de kassen naar het water moeten te voet of per fiets afgelegd worden. Aangekomen bij het water merk je niets meer van de drukke weg die je zojuist verlaten hebt. Hier langs het water is rust. Langs deze waterkant achter onze kwekerij ligt de boot met een eigen terras en sanitaire ruimte aan de waterkant. 

De boot is een 11 meter lange knusse platbodem die is ingedeeld in een woonruimte met keukentje en twee slaapruimtes. De woonruimte bestaat uit een zithoek met tafeltje, tv en een klein keukentje met daarin warm en koud water, koffiezetapparaat, kleine koelkast en klein gaskookstel en diverse keukenbenodigdheden. 

In slaapkamer 1 bevindt zich een knus queensize bed. Het bed is wat korter dan de standaard lengte van een bed, dit is iets om rekening mee te houden. Tevens bevindt zich in deze ruimte een kleine hangkast, toilet en bergruimte onder het bed. De toegang tot de slaapruimte is door middel van een deur af te sluiten. 

Slaapkamer 2 ligt achter slaapkamer 1. In deze ruimte bevindt zich een stapelbed waarvan het bovenste bed korter is dan gebruikelijk en daarom meest geschikt voor kinderen. Tevens is in deze kamer een lage kast en de deur naar het kleine voordek.

Op het achterdek bevindt zich een zitje vanaf waar je kunt genieten van de omgeving, de voorbij varende bootjes, de vele watervogels of een hengeltje uit kunt gooien. 

Vanaf het achterdek stap je het terras aan de waterkant op. Op het terras staat een eettafel met vier stoelen en een parasol. Naast het terras is een klein grasveld vanaf waar de kinderen een duik kunnen nemen in het water, kunnen vissen of gewoon lekker spelen in het gras. Bij de boot hoort een twee-persoons kano waar je tijdens je verblijf onbeperkt gebruik van kunt maken. Op het water in de omgeving vind je borden waarop kanoroutes staan aangegeven. 

Aangrenzend aan het terras staat een klein tuinhuis met daarin sanitaire voorzieningen zoals een douche, wastafel en toilet. 

Op de boot en op het terras kun je gebruik maken van gratis WiFi.

De boot, het terras en de sanitaire voorziening zijn geheel voor eigen gebruik en hoeft niet gedeeld te worden. Je beschikt hier over een eigen plekje om lekker tot rust te komen en te genieten van volledige privacy.

Ontbijt: Als je geen zin hebt om zelf voor het ontbijt te zorgen, bezorgen wij die tegen een kleine vergoeding op de boot. (Zie voor verdere informatie de pagina prijzen)

Aangezien de accommodatie een boot betreft, dient u er rekening mee te houden dat de boot knus maar compact is (zo ook de hoogte van de boot, 192 cm vanaf het woongedeelte aflopend naar 170 cm in slaapkamer 2. Wij adviseren daarom ook om als maximale bezetting twee volwassenen en twee kinderen aan te houden maar uiteraard bent u ook welkom met 4 volwassen. Doordat het gedeelte vanaf de parkeerplaats naar de boot te voet moet worden afgelegd en het alleen mogelijk is om via trapjes in en uit de boot te komen, is de boot helaas niet geschikt voor mensen in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn.

Op de boot is in elke ruimte een rookmelder aanwezig. Een kinderstoel en eventueel zwemvesten voor de kleinsten zijn op aanvraag beschikbaar. De boot is rook- en huisdier vrij.

Omgeving: Het strand van Kijkduin is gelegen op 6 kilometer en is via een mooie fiets/wandelroute geheel door het groen van park, bos en duinen te bereiken. Het centrum van Den Haag is gelegen op 10 kilometer en goed per fiets, auto of openbaar vervoer te bereiken. Het historische centrum van Delft is gelegen op 12 kilometer. In de directe omgeving in het Westland zijn ook leuk uitstapjes te maken zoals enkele musea of de historische druiventuin de Sonnehoeck. Mocht u het Westland vanaf het water willen bekijken, is het mogelijk een rondvaart te boeken die wij voor u in een sloep verzorgen.

Uitvalswegen zijn in de directe omgeving. Openbaar vervoer is op 1500 meter van de boot. De Boot ligt op 2 kilometer van winkels in zowel Den Haag, Poeldijk als Wateringen.